2016. jan 19.

Pebble Time Round okosóra teszt

írta: smartwatch
Pebble Time Round okosóra teszt

Az egész történet egy Kickstarter projectből indult. A Pebble úttörőnek számított az okosóra kategóriában, sok ember ezzel ébredt rá, hogy új termékkategória van születőben, amely a project elindulása előtt ilyen tömegben még tényleg csak álom volt, egy ambíciózus koncepció.

A cég legfrissebb okosórájának van egy igazán kiemelkedő tulajdonsága, de az ára sajnos nehezíti hogy igazi sikersztori várományos legyen, főleg hogy már nem légüres térben mozog, hanem erős versenytársak veszik körbe.

A Pebble okosórák hagyományosan egyszerűen kezelhetőek, és azt ígérik hogy a felhasználójuk mindent megkap óráiktól, amit egy okosórától meg lehet kapni. Amennyiben bárkinek egyébként valódi szüksége lehet bármilyen okosóra funkcióra.

pebble_time_round_okosora.png

A Pebble Time Round okosóra legütősebb tulajdonsága, hogy mindössze 7.5 mm vékony. Ez egészen elképesztő, főleg ha a megszokást igénylő alternatív okosórákkal egymás mellé rakjuk.

Fontos különbség még az egyre komolyabb teret hódító Amoled vagy IPS kijelzős kategóriatársakkal szemben hogy ennek a modellnek úgynevezett e-paper kijelzője van. Ez színes, de ne várjunk az Amoledhez hasonló vakító csillogást.

Az érintőképernyőért is más modellt kell választanunk, a Pebble-t négy fizikai gombbal irányíthatjuk. Ez egy picit szokatlanul régiesnek tűnik, főleg a világmárkák csúcsmodell okosóráihoz hasonlítva.

Az akku üzemideje is a hét helyett inkább napokban mérhető, abból sem több néhánynál, tehát a korai Pebble modellek legendás egy töltésre jutó ébrenléte már a múlté.

 

 

Szólj hozzá